Tips om du lider av scenångest när du ska vara trollkarl i Stockholm

Letar du efter några stand upp komedirådgivning? Den här artikeln innehåller stand up comedy råd som fokuserar specifikt på att utföra på scenen. Jag diskuterar scenförtroende, rädsla för scenen och pre-show ångest.

På den här sidan hittar du en bra magiker: https://olivertrollkarl.com/stockholm/. Ta kontakt med trollkarlen Oliver om du har några frågor om du kan hantera scenstress.

Magi och trolleri ger dig bra självförtroende

Den första av mina uppkomna komedirådgivning har att göra med scenförtroendet. Alla kreativa artister är skyldiga att övervinna sina demoner. Bara de måste göra det på scenen och du som komiker måste behålla din humoristiska känsla medan du övervinner dem. Denna artikel kommer att ge dig strategier för att övervinna några demoner som rädsla för scenen, hecklers, bombade shows och glömda linjer så att du kan utöva förtroende medan du är på scenen.

Magi kan gerädsla för scenen

Den andra av mina uppkomna komedirådgivning har att göra med rädsla för scenen. Den ironiska delen av frasen “rädsla för scenen” eller “scenskräck” är att du verkligen inte är rädd för scenen, eller hur? Staden är bara bitar av trä och en betongplatta som du står på. Det du är verkligen rädd för är att misslyckas och inte lever upp till dina förväntningar eller någon annan. Att vara rädd för scenen beror inte på vad det händer just nu. Det är på grund av vad du tror kan hända senare. Nu när du är en komiker och har gått ihop med de som har kommit före, måste du förstå att allt du gör från och med idag kommer att ta dig in i det okända. Som komiker kommer du att satsa in i det okända varje dag, och det kan vara skrämmande. Du kan antingen bestämma dig för att vända dig och gå ner på en ny väg, eller du kan ta tjuren genom hornen och fortsätta med din dröm.

Komedirågivning och trollkonster hör ihop

När du vågar in i den okända världen av att vara en komiker, överväga att jag ställer upp komediådgivning och tar en workshop eller hittar en lärare som guidar dig längs din väg. Ju mer du arbetar med din lärare och övar dina rutiner, desto fler verktyg kommer du att upptäcka. Ju mer du övar med att använda verktygen, desto roligare kommer du att ha och desto mer kommer du att inse att det okända är bara en ny lekplats. Förstå att det okända är bara en ny lekplats är bara början. När du lär dig att använda dessa verktyg kan du fortfarande ha något skräckläge; detta beror på en av två situationer: ångest före showen och rädslan som överhaler dig medan du är på scenen.

Ångest före showen

Den tredje av mina uppfattningar om komedirådgivning handlar om pre-show-ångest. Att ta kontroll över dina känslor och äga dem kommer att hålla dig från att falla offer för dem. Du vill kunna svara på publiken och rutinen på dina villkor. I det här avsnittet lär du dig några strategier för att ta kontroll över din ångest och använda den för att gynna din prestation.