Marknadsför din mysiga restaurang i Göteborg stad

Ett starkt restaurangmärke tjänas av vad konsumenterna tycker om och känner till din plats, din mat och ditt serviceteam. De mentala åsikter som kunder och framtidsutsikter bygger på 80% emotionellt svar och 20% logisk information, erfarenheter och kommunikation. Sensory branding för restauranger Som människor aktiveras vårt känslomässiga tillstånd genom meddelanden som hjärnan kommer från våra fem sinnen. Märkebyggare som utnyttjar alla fem sinnen ökar oddsen för att ansluta till diners med aptit och disponibel inkomst. Min gode vän och författare Martin Lindström täcker detta ämne djupt i hans mest sålda bok Brand Sense. Jag rekommenderar starkt att läsa den. Här är några insikter från Martins bok och några möjligheter och idéer att överväga när du skapar eller förbättrar din varumärkeserfarenhet med sensoriska infunderade touch-punkter.

Det finns bra restauranger i Göteborgs centrum, googla och hitta din favorit!

Ett starkt restaurangmärke tjänas av vad konsumenterna tycker om och känner till din plats, din mat och ditt serviceteam. De mentala åsikter som kunder och framtidsutsikter bygger på 80% emotionellt svar och 20% logisk information, erfarenheter och kommunikation.

Som människa aktiveras vårt känslomässiga tillstånd genom meddelanden som hjärnan kommer från våra fem sinnen. Märkebyggare som utnyttjar alla fem sinnen ökar oddsen för att ansluta till diners med aptit och disponibel inkomst.

Min gode vän och författare Martin Lindström täcker detta ämne djupt i hans mest sålda bok Brand Sense. Jag rekommenderar starkt att läsa den. Här är några insikter från Martins bok och några möjligheter och idéer att överväga när du skapar eller förbättrar din varumärkeserfarenhet med sensoriska infunderade touchpunkter.

1) Det visuella är den mest förföriska känslan av dem alla.

Det strider mot de andra sinnena och har befogenhet att övertyga oss mot all logik. Det har rapporterats att visuella element kan forma 90% av sitt första intryck.

Det är självklart att visuella element är viktiga, särskilt i branding. Färger, former, linjer och texturer utgör alla en bild i konsumentens sinne. Visuella föreningar som: renlighet, folkmassor och matpresentation kan alla påverka intryck som kunder utvecklar.

2) Ljudet är kopplat till humör.

Ljud skapar känslor, känslor och ofta minnen. Det anses också vara det näst starkaste sensoriska inflytandet i varumärkesbyggnaden.

Ljud i din restaurang kan komma från många former, inklusive: ljud, musik, vattenfall och mat sizzling. Det kan också vara en välbekant jingle som du använder i reklam eller i vänteläge med din telefon.

3) Av alla sinnen är smaken den svagaste.

I själva verket genererar smak det lägsta känslomässiga svaret. Lukt genererar 10.000 gånger mer känslomässiga stimuli som smakar.

4) Doft och lukt måste vara övre sensoriska möjligheter.

Områden med luktmöjligheter går utöver de matarom som är förknippade med måltiderna som: nybakat bröd, flammande söta öknar och ångad skaldjur och kan inkludera andra dofter som: aptitretande dofter från parkeringen, kanske är det rökigt vedeldning, köttgrillar eller kafferostning. Toaletterna är ett annat tillfälle för arom. Deodorizers kommer i oändliga dofter som: vanilj, färska örter som basilika eller rosmarin, eller berry dofter kan också vara lämpliga för ditt koncept.

5) Och den sista känslan är beröring.

Beröring är viktigt eftersom huden är vårt största organ och skickar direkt signaler till hjärnan. När vi är bekväma och avslappnade i en mjuk läderstol. Eller när vi ångras eftersom rumstemperaturen är avstängd. Tänk på allt från var dina fans blåser, till servetterna.

Alla sinnen påverkar upplevelsen och många kan kontrolleras. Här är en sensorisk checklista som hjälper dig att klara alla fem.

Sikt – Gör en promenad genom din etablering.

Ur alla synvinklar, vad ser du? Sitt i baren. Sitt ett valbord. Sitt i en privat matsal.

Ljud – Gör en lydrevision

Ring din plats. Vad är ljudnivån som på telefonen? Vad är ditt vänta meddelande som? Hur svarar din personal på telefonen? Vad låter det som i baren? I matsalen? På parkeringen? I toaletterna?

Lukt – Gör en lukttest

När du är på parkeringsplatsen, vad luktar du? Vad sägs om att sitta vid ett bord? Vid baren? I toaletterna?

Beröring – Gör ett touch-test

Hur känns dina matbordsstolar? Vad sägs om dina servetter? Bordet och bar toppar? Menyerna?

Smaka – Gör en smakrecension

Denna kvalitetskontroll ska ske dagligen av ledningen. Finns det en oväntad plats kan dina kunder njuta av smaker och smaker? Till exempel: En Ritz Carlton som jag besökte på östkusten skulle servera färskt spunnet bomullssocka i ovanliga örter och vegetabiliska smaker som rosmarinbeta och citronbasil som en eftermiddagsbehandla. Här är en resurs i Seattle som heter Spun gör något liknande. I slutet av ett tidigare inlägg presenterade vi ett coolt företag som är en leverantör eller mikrogröna. Dessa aromatiska växter är förpackade med överraskande smaker

 

Smaka – Gör en smakrecension

Denna kvalitetskontroll ska ske dagligen av ledningen. Finns det en oväntad plats kan dina kunder njuta av smaker och smaker? Till exempel: En Ritz Carlton som jag besökte på östkusten skulle servera färskt spunnet bomullssocker tillsammans med ovanliga örter och vegetabiliska smaker som rosmarinbeta och citronbasil som en legat och dragit en eftermiddag. Här är en resurs i Seattle som heter Spun gör något liknande. I slutet av ett tidigare inlägg presenterade vi ett coolt företag som är en leverantör eller mikrogröna. Dessa aromatiska växter är förpackade med överraskande smaker som majs på cob och lakrits. Dom är enligt oss värda att kolla upp.